Freerunning/parkour

Men springt met een parachute vanop de Sint-Romboutstoren tot op het Mechelse stadhuis waarna men van dak tot dak springt door middel van de meest heroïsche flips, kongs, cat leaps en strides. Om uiteindelijk met een 5-voudige devil drop in Planckendael te landen met de benen wijd opengesperd over de bek van een bloeddorstige krokodil…of zoiets! 🙂  Dat is alvast wel het gevoel van grenzeloze vrijheid dat we willen verkrijgen bij onze freerunners op elk niveau van mini tot D.

Parkour/freerunning stamt af van originele ontsnappingstechnieken uit de Vietnamoorlog. Ontsnappen? Voor onze kids vooral weg van hun huiswerk dan! En niets mis met stevig wat beweging!   

Mini-breakers

Spectaculair…maar veilig!

Bovenstaande foto gezien? Voor de mama’s die nu meteen hartritmestoornissen krijgen: don’t panic! Voorlopig laten we de daken nog voor wat ze zijn en trainen we in een goed uitgeruste trainingszaal onder begeleiding van ervaren trainers.   

We starten altijd met een opwarming met ook aandacht voor krachttraining en lenigheid Enkele van onze trainers komen uit de topsport wereld (AGH Gymnastiek) en gaan dus absoluut niet onbezonnen te werk.

In de tweede lesfase (coördinatie) leren ze de wereld “ondersteboven” kennen met verschillende flips, vaults, cats en kips. Begrijp je het niet? Laat je kind een proefles doen en zet dan ‘s avonds alle vazen en living in de woonkamer aan de kant. Hij of zij zal het je dan wel laten zien ;).

 

3 soorten freerunning

Uniek aan Busta Move is dat we 3 types freerunning aanbieden. Elke discipline gaat hand in hand met de locatie waar de freerunning les doorgaat. De ene freerunning les staat niet compleet los van de andere en je kan gerust meerdere lessen op verschillende locaties volgen. Zeker als je een volleerd freerunner wil worden. We diepen onderstaande 3 disciplines verder uit voor jou:

 

  1. TRAMPO-FREERUN te Hofstade
  2. ALLROUND-FREERUN te Iham
  3. HARDCORE-FREERUN in de Loods

1. TRAMPO- freerun te Hofstade

Voor trampo-freerun kan je terecht in de spiksplinternieuwe gymhal te Hofstade. Met “trampo” verwijzen we naar trampolines….véél trampolines. Mini trampo’s, dubbele trampo’s, een fast track (lange trampo), reuze-trampo, etc. 

We maken veel gebruik van dit grote aanbod aan trampolines om hoger te kunnen springen en zo de meer complexe sprongen op een veilige manier aan te leren. Naast het functionele aspect zorgen al die trampolines ook gewoon voor driedubbele dikke pret

Het is uiteraard geen pure trampoline les. De trampo’s staan er in functie van de aan te leren freerun jumps. De reusachtige gymhal met een uitgebreid aanbod aan toestellen, blokken en carré zorgt ervoor dat we ruimte hebben om mooie parcours te bouwen. Zo kunnen we een algemene vorming van onze freerunners garanderen. 

Trampo-freerun kan men doen vanaf mini- tot D-niveau. Iedereen kan er dus terecht voor zijn of haar adrenaline rush! 

Freerunning lessen niveau D

2. ALLROUND-freerun te Iham

In de gymhal van Iham kan je terecht voor allround freerunning lessen. Met “allround” verwijzen we naar de brede algemene vorming die hier mogelijk is. Dit kan door het groot assortiment aan toestellen die in de hal voorradig is. Dit biedt kansen voor een grote variatie aan moves.

Je hebt er trampolines, barren, kubussen, balken, prisma’s en… parallelepipedums 🙂 . Noem het op en ze hebben het daar! Deze waaier aan hindernissen biedt 1001 mogelijkheden om objecten uit het straatbeeld na te bootsen.

Ook hier kan iedereen terecht: van mini- tot D-niveau.

3. HARDCORE freerun in De Loods

Dit wordt ongetwijfeld ons nieuw paradepaardje. Vanaf september 2021 nemen we onze intrek in De Loods aan de Transit M site te Mechelen. De Loods ligt daardoor te midden van Mechelse jongeren hub.

Deze hal richten we volledig zelf in en kunnen we construeren naar de wensen van elke freerun liefhebber. Hier komen we vele stappen dichter tot het échte freerunnen. Ruwere objecten en een grond van steen zorgen ervoor dat de nodige street credibility bewaard blijft: hardcore dus! Het is gemaakt om de rechtstreekse stap te kunnen zetten naar buiten parkjes. Weliswaar nog heel veilig aangezien we uiteraard veel matten gebruiken.

Hier zal meer accent worden gelegd op het barrenwerk zoals je op de simulatiefoto kan zien. Uniek is dat al het hout-en barwerk moduleerbaar is. Dat betekent dat we maandelijks eigenlijk een nieuwe freerun zaal kunnen bouwen. Leuk om de freerunners te blijven prikkelen. 

Maar ook al is het “hardcore”, toch zullen er ook trampolines aanwezig zijn en er is een extra troef! In De Loods voorzien we een lange, dikke opblaasbare airtrack. Een soort van trampolinebaan, maar dan op lucht. Uit ervaring weten we dat dit een absolute “winner” is voor onze leden. 

Lessen in de Loods zijn voor freerunners niveau A tot D.

Ook zin om eens te komen testen?

Wil je weten of het iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan eens komen meedraaien. Het is helemaal gratis, maar we vragen wel om je even aan te melden via de website.
Proefles aanvragen

Waarom Busta Move?

Wat is Busta Move?

Kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats. Dat merk je aan hoe onze lessen onderbouwd zijn en aan het feit dat onze trainers ervaring hebben in breakdance én in werken met kinderen.

Lesaanbod

Busta Move biedt breakdance en cheerleading lessen aan voor kinderen. Plezier gaat samen met het aanscherpen van jong talent met doordachte training en coaching, die met de leeftijd almaar individueler wordt.

Werkwijze

Onze aanpak is didactisch onderbouwd maar we hebben ook aandacht voor de bredere context van de opvoeding van het kind, de jongere.

Share This