Mini break: breakdance lessen voor kinderen van 4 tot 6 jaar

 

Met mini break maken de kleuters op een ludieke manier kennis met de beginselen van breakdance. Het is een mix van kleuterturnen, kleuterdans en de allereerste breakdance moves.

Er is aandacht voor de fundamenten van breakdance: ritmiek en motorische ontwikkeling.

Mini-breakers
Mini-breakers

Werkwijze

Werken met kleuters vraagt toch heel wat zorg en aandacht. Daarom werken we in elke les met 2 volwassen trainers die graag met jonge kinderen werken en hier veel beroepservaring in hebben. Zij voeren het – door de internationale breakdance inspectie gecontroleerde – mini break leerplan uit 😊.

Plezier staat voorop maar de lessen passen wel binnen een gestructureerd kader. Alleen zo is het mogelijk om de jongsten de basis bij te brengen. De lessen worden dan ook elke keer heel grondig voorbereid. Dit zorgt er meteen ook voor dat we een mooi overzicht hebben en dat de 3 mini break lessen mooi parallel lopen.

Lesverloop

Elke les start met een leuke opwarming op muziek. Deze muziek kan dikwijls ook gekozen worden door de mini breakers zelf. Op een speelse manier gaan we dan over tot het aanleren van basisfreezes en bounce technieken.

Met wat ze kunnen worden doorheen het dansjaar dan meerdere choreografieën aangeleerd. Op het einde van de les is er telkens een demonstratie voor de ouders. En onze kleine sterren schitteren ook op het grote podium: van de Lotto Arena tot een act tijdens de World Finals van Battle Of Honour. Zowel voor hen als voor de ouders toch wel unieke ervaringen!

Mini-breakers
Mini-breakers

Breakdance op maat van kleuters

Gezien hun jonge leeftijd is er zeker ook ruimte voor spelletjes en een praatmoment waarbij elke “bboy” of “bgirl” de kans krijgt om een zwaar verhaal te vertellen. Dat de tante een nieuwe grasmachine heeft gekocht of dat een snottebel tot wel 3 verschillende kleuren kan hebben bewijst dat deze kleuters elke week heel veel ingrijpende gebeurtenissen moeten verwerken. Wij geven hen dan ook de kans om dit ( fier als ne gieter) te vertellen.

Voor wie er niet genoeg van krijgt: elke lesgever heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid en aanpak. 2 lessen mini break (met combinatie korting) volgen is dus zeker mogelijk. Hopelijk tot binnenkort!

Ook zin om eens te komen testen?

Wil je weten of het iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan eens komen meedraaien. Het is helemaal gratis, maar we vragen wel om je even aan te melden via de website.

Proefles aanvragen
Share This