Break A: Breakdance lessen voor kinderen uit het 1e en 2e leerjaar

Met hun diploma “mini break” op zak gaan de jonge breakdancers nu een stapje verder. Deze lessen zijn uitsluitend voor bboys en bgirls uit het eerste en tweede leerjaar.

In de lessen allround A komen alle basis onderdelen van breakdance aan bod: toprocks, freezes, footworks en de allereerste powermoves.

Verschillende variaties van de bounce zorgen voor de verdere ontwikkeling van wat breakdance uiteindelijk is: een dans! Het verschil is dat dit nu al meer gebeurt op de meer typische breakdance beats.  

Mini-breakers
Mini-breakers

Almaar gedifferentieerder

Het tempo van de muziek ligt wat hoger dan bij de mini-breakers en het is belangrijk om hiermee vertrouwd te raken.  Lessen worden gegeven door Jelle, Kato en hun assistenten die parallel lesgeven aan aparte groepen. In de helft van de les wisselen de groepen.

Afhankelijk van de doelstelling van de les wordt de interne opdeling gedaan op basis van leeftijd of niveau of met het oog op integratie: nieuwe leden leren zo makkelijker de anderen kennen. Om het wat modieus uit te drukken: differentiatie is de sleutel en daarom schakelen we 2 ervaren lesgevers in, elk met hun eigen specialisatie.

 

Van opwarming tot cypher

We starten altijd met een opwarming. Daarnaast is er voor het eerst ook al aandacht voor krachttraining, al blijft de ontwikkeling van coördinatie het belangrijkst.

Op deze jonge leeftijd is het leervermogen enorm groot, ook voor de motoriek. In de tweede lesfase leren ze de wereld daarom al eens “ondersteboven” kennen met verschillende freezes. Deze gewenning biedt hen een voorsprong voor later, wanneer ze headfreezes aanleren en op hun hoofd beginnen te draaien.

Tegen het einde van de les bereiden de kinderen zich voor op de “cypher”, een kring waarbij ze aangemoedigd worden om hun beste breakdance moves aan elkaar te laten zien. Maar ze kunnen een extra adrenaline boost krijgen door het aanwezige publiek want de ouders zijn de laatste 10 minuten van de les ook van de partij.

 

Mini-breakers

Breakdance meets fun

Deze breakdance kinderen zijn nog jong. Daarom koppelen we dans en sport vaak aan spel. Deze spelletjes staan niet los van het breakdancen maar de moves worden geïntegreerd in het spel.
“1-2-3 piano” wordt dan bijvoorbeeld “1-2-3 elbow freeze”. 

2 vaste trainers

Dit allemaal onder leiding van 2 knotsgekke trainers die parallel lesgeven, zodat het aanleren in kleinere groepen gebeurt. In de helft van de les wisselen de groepen.

Ook zin om eens te komen testen?

Wil je weten of het iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan eens komen meedraaien. Het is helemaal gratis, maar we vragen wel om je even aan te melden via de website.

Proefles aanvragen

Waarom Busta Move?

Wat is Busta Move?

Kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats. Dat merk je aan hoe onze lessen onderbouwd zijn en aan het feit dat onze trainers ervaring hebben in breakdance én in werken met kinderen.

Lesaanbod

Busta Move biedt breakdance en cheerleading lessen aan voor kinderen. Plezier gaat samen met het aanscherpen van jong talent met doordachte training en coaching, die met de leeftijd almaar individueler wordt.

Werkwijze

Onze aanpak is didactisch onderbouwd maar we hebben ook aandacht voor de bredere context van de opvoeding van het kind, de jongere.

Share This