Aanbod breakdance en freerunning lessen

Mini break van 4 tot 6 jaar

Busta Move biedt breakdance lessen aan voor kinderen en dat mag al van kleins af aan. Bij kinderen vanaf 4 jaar zien we dat breakdance hun motoriek en ritmegevoel op een speelse manier kan verbeteren. Na enkele weken krijgen onze mini breakers vaak eenvoudige breakdance moves onder de knie. En bovenal: ze bewegen, leven zich uit en hebben enorm veel plezier!

Sportieve aspect van breakdance
freeze

Niveau A

In de Allround A leren kinderen vanaf het eerste leerjaar de basics van breakdance en ligt het tempo van de muziek wat hoger dan bij de mini’s. De nadruk ligt op motoriek en coördinatie.

Ook wie als kleuter niet bij de mini-breakers zat, maar ouder dan 6 is, kan hier instappen.

Niveau B

Vanaf het 3e leerjaar kunnen breakdancers terecht in lessen van niveau B. Deze groep is een mix van beginners enerzijds en dansers die 1 à 2 jaren ervaring hebben anderzijds.

Het is dan ook logisch dat er tijdens de les ook een interne opdeling is. Op dit niveau kunnen de kinderen 2 verschillende soorten lessen volgen: Allround B en Musicality & choreo B.

Breakdance voor tieners - niveau B
verloop van een breakdance les

Niveau C

Niveau C is alleen voor dansers met ervaring. Zij hebben de basis uit het A- en B-niveau onder de knie en kunnen een hogere moeilijkheidsgraad aan. Soms vallen de lessen samen met die van dansers van niveau D.

Uiteraard wordt er tijdens de les voor gezorgd dat opsplitsingen worden gemaakt op basis van niveau. Omdat breakdance ondertussen zoveel te bieden heeft zijn er maar liefst 5 verschillende lessen mogelijk.

Niveau D

Niveau D is alleen voor gevorderde bboys en bgirls. Zij hebben de basis uit het A- en B- en C-niveau onder de knie en kunnen een hogere moeilijkheidsgraad aan. Soms vallen de lessen samen met die van dansers van niveau C.

Uiteraard wordt er tijdens de les voor gezorgd dat opsplitsingen worden gemaakt op basis van niveau. In tegenstelling tot de andere niveaus is er nu geen sprake meer van een les “allround D”.

Het is niet meer mogelijk om alle facetten van breaking in een enkele les te bundelen. Daarom bieden we een waaier van 4 lessen aan die door hun combinatie de allround vorming uitmaken. Sommige lessen zijn bovendien tot een half uur of een uur verlengd.

Breakdance lessen van een hoog niveau

Ook zin om eens te komen testen?

Wil je weten of het iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan eens komen meedraaien. Het is helemaal gratis, maar we vragen wel om je even aan te melden via de website.

Proefles aanvragen
Share This