Niveau B: Breakdance lessen voor kinderen vanaf 9 jaar

 

Vanaf het 3e leerjaar kunnen breakdancers terecht in lessen van niveau B. Deze groep is een mix van beginners enerzijds en dansers die 1 à 2 jaren ervaring hebben anderzijds. Het is dan ook logisch dat er tijdens de les ook een interne opdeling is. 

“B”-boys & “B” girls

Onze “B’s” starten nu met hun “allround” vorming. Alle verschillende disciplines komen nu aan bod: toprocks, freezes, footworks, threads, transitions, floorworks en de eerste powermoves. Het verschil met het A-niveau is dat er in deze lessen al aandacht is voor de opbouw van complete sets. Deze zullen ze later nodig hebben als hun eerste wedstrijden zullen doen. Spannend! 🙂

Ook het belang van de “houding” van het lichaam in rechtstaande of footwork positie wordt in deze lessen benadrukt. Ze krijgen meer oog voor detail en verfijnen hun technieken

Deze allroundlessen worden op 3 dagen gegeven door verschillende trainers: Jelle en/of Michaël en/of Kato. Hoewel de doelstellingen voor deze lessen dezelfde zijn is het zeker en vast zinvol om lessen te combineren aangezien elke trainer eigen, complementaire accenten legt. 

breakdance lessen niveau B
Mini-breakers

Musicality & Choreo 

 Zoals het woord het zelf zegt: breakdance is en blijft natuurlijk een “dans”. Het is belangrijk om dit van in het begin van de opleiding indachtig te houden. Daarom komen ook disciplines als “musicality” en  “choreo” al aan bod. Zo worden bounce technieken uitgebreid. Naast de aandacht voor algemene ritmiek is er ook een focus op “toprocks”.

Toprocks kunnen niet gezien worden als een geïsoleerde stijl. Deze zijn immers ook afgeleid van andere dansstijlen en in deze lessen komen die ook aan bod. Het is niet zo dat muzikaliteit per se gekoppeld is aan rechtopstaande dansstijlen. Beat hitting kan hierbij in alle dimensies: in footworks, freezes en zelfs powermoves. Jongens en meisjes die graag beats “killen” zitten hier op hun plaats. Niveau B: Kill that beat! Feel the Groove, Bust A Move! 

 

 

Share This