Niveau D: Breakdance lessen ervaren breakers

Niveau D is alleen voor dansers met veel ervaring. Zij hebben de basis uit het A- en B- en C-niveau onder de knie en kunnen een hogere moeilijkheidsgraad aan.

Soms vallen de lessen samen met die van dansers van niveau C. Uiteraard wordt er tijdens de les voor gezorgd dat opsplitsingen worden gemaakt op basis van niveau.

 

Allround, passages & battle D

Nu wordt het serieus. Wie bij de “D’s” komt staat op scherp om The Big Stage in te palmen. Waar de breakers niveau C gestimuleerd worden om aan battles mee te doen is dit bij breakers niveau D een absolute must

En uiteraard speelt Morris ook hier een belangrijke rol. Je moet hier dus niet bepaald tussen de lijnen lezen: wij zetten met Morris in ons team onze ambities op scherp! Op het programma: 

  • Dynamics in battles
  • Vraag en antwoord in battles
  • Passages van A tot Z
  • Battle attitude
  • …en last but not least: advanced battle tactics!

Met Morris – een voormalig schaakkampioen by the way (!) – is men verzekerd van uitgekiende battle tactieken en strategieën. Deze lessen zijn een absolute must voor breakers met ervaring!

Powermoves en … originality

Deze lessen zijn alleen bedoeld voor dansers die voldoen aan vooropgestelde, technische criteria. Stabiele handstand en beheersing van minstens één basis powermove zijn absolute minimum vereisten. Wie meer info wilt over alle selectie standaarden kan met ons contact opnemen.

Op voorhand wordt met de ouders ook het psychologisch profiel van de danser bekeken. Wie deze lessen volgt heeft intussen al 4 (of meer) trainingen per week. Wanneer je niet heel gemotiveerd bent, kan zo’n trainingsfrequentie een mentale belasting vormen. We willen dan ook ten allen koste vermijden dat die ene (en meteen ook zwaardere) extra powermove training de veer doet breken.

Bovendien verwachten we in deze lessen meer discipline om de opgedreven cardio-, kracht- en lenigheidstrainingen aan te kunnen. Sommige powermoves vragen tot 5.000 of meer repetities vooraleer je ze beheerst. Het dan ook onvermijdelijk dat ze 15 à 20 minuten op een en dezelfde powermove moeten kunnen trainen. Dat impliceert dat je niet elke training zomaar even 20 succeservaringen kan optekenen. Intrinsieke motivatie is hier de sleutel tot succes. 

Wie de discipline aan de dag kan leggen krijgt er wel een mooi cadeau bovenop: begeleiding in originality. Creativiteit, je handtekening onder een zelf uitgevonden move kunnen zetten is een van de allerbelangrijkste aspecten in je ontwikkeling als breaker. Innoveren is niet eenvoudig en al zeker niet voor jonge mensen die nog geen groot referentiekader hebben.

Daarom wordt onze wandelende encyclopedie Maarten ingeschakeld om te bekijken welke moves op maat van het individu allemaal mogelijk zijn en hoe je er zelfs een “signature move” van kan maken. Die opvolging gebeurt in samenwerking met Michaël. Dit is voor de trainers achter de schermen een heel tijdrovende job maar net omdat de bboys en bgirls in deze groep zelf zoveel moeite doen (vele trainingen en powermove les) hebben wij dit er graag voor over.

Aangezien wij dit project sterk financieren wordt dan ook verwacht om altijd aanwezig te zijn in de lessen.Dat klinkt misschien wat streng, maar dit zijn zeker en vast heel leuke lessen. Wij willen gewoon duidelijk en transparant zijn naar wie overweegt om zijn of haar kind hiervoor in te schrijven. Dan komt niemand voor verrassingen te staan. Eens dit duidelijk is kunnen de breakers zich nu volop focussen op hun spectaculaire en indrukwekkende powermoves mét eigen signature! 

 

Share This