Niveau C: Breakdance lessen voor tieners met ervaring

Niveau C is voor dansers met ervaring. Zij hebben de basis uit het A- en B-niveau onder de knie en kunnen een hogere moeilijkheidsgraad aan. Soms vallen de lessen samen met die van dansers van niveau D.

Uiteraard zorgen we er tijdens de les voor dat opsplitsingen worden gemaakt op basis van niveau. 

Langere lessen

Zeker wint de algemene vorming aan belang. Alle disciplins komen nu aan bod: toprocks, freezes, footworks, threads, transitions, floorworks en powermoves. Omdat er héél wat valt te leren duren deze lessen minstens een half uur langer dan in niveaus A en B.

Meer dan in het B-niveau is er aandacht voor kracht- en lenigheidstraining. Doordat de lessen anderhalf uur duren komt er tijd vrij om moeilijkere moves aan te leren zoals blow ups en powermoves

Mini-breakers
Breakdance lessen niveau C

Eerste battles

Naast de algemene vorming worden de dansers hier sterker voorbereid op battles zonder evenwel verplicht te worden effectief competities mee te doen. De eerste stappen worden genomen en we hopen dat onze nieuwe battle cats zo de microbe te pakken krijgen. 

Vanaf niveau C zijn er daarom ook specialisatielessen “Battle” gegeven door Morris. Met een dozijnen (inter)nationale overwinningen op zijn palmares is hij hier dan ook de geknipte persoon voor. Daarnaast kunnen geselecteerden ook deelnemen aan de lessen powermoves om de spectaculaire en dynamische “rotations” onder de knie te krijgen. 

Ambities op scherp

Je moet hier dus niet bepaald tussen de lijnen lezen: wij zetten met Morris in ons team onze ambities op scherp!

Wat komt zoal aan bod?

  • Dynamics
  • Vraag en antwoord in battles
  • Passages van A tot Z
  • Battle attitude
  • en last but not least advanced battle tactics!

Met Morris – een voormalig schaakkampioen by the way (!) – is men verzekerd van uitgekiende battle tactieken en strategieën. Deze lessen zijn een absolute must voor breakers met ervaring!

Powermoves en originality C

Deze lessen zijn alleen bedoeld voor dansers die voldoen aan vooropgestelde, technische criteria. Stabiele handstand en beheersing van minstens één basis powermove zijn absolute minimumvereisten. Als je meer info wilt over alle selectiestandaarden, kan je met ons contact opnemen.

Op voorhand wordt met de ouders ook het psychologisch profiel van de danser bekeken. Wie deze lessen volgt heeft intussen al 4 (of meer) trainingen per week. Wanneer je niet heel gemotiveerd bent, kan zo’n trainingsfrequentie een mentale belasting vormen. We willen dan ook ten allen koste vermijden dat die ene (en meteen ook zwaardere) extra powermove training de veer doet breken. Bovendien wordt in deze lessen meer discipline verwacht om de opgedreven cardio-, kracht- en lenigheidstrainingen aan te kunnen. Sommige powermoves vragen tot 5.000 of meer repetities vooraleer je ze beheerst. Bijgevolg is het  onvermijdelijk dat je 15 à 20 minuten op een en dezelfde powermove moeten kunnen trainen. Dat impliceert dat je niet elke training zomaar even 20 succeservaringen kan optekenen. Intrinsieke motivatie is hier dan ook de sleutel tot succes.

Wie de discipline aan de dag kan leggen krijgt er wel een mooi cadeau bovenop: begeleiding in originality. Creativiteit, je handtekening onder een zelf uitgevonden move kunnen zetten, is een van de allerbelangrijkste aspecten in je ontwikkeling als breaker. Innoveren is niet eenvoudig en al zeker niet voor jonge mensen die nog geen groot referentiekader hebben. Daarom wordt onze wandelende encyclopedie Maarten ingeschakeld om te bekijken welke moves op maat van het individu allemaal mogelijk zijn en hoe je er zelfs een “signature” van kan maken. Die opvolging gebeurt in samenwerking met Michaël. Dit is voor de trainers achter de schermen een heel tijdrovende job maar net omdat de bboys en bgirls in deze groep zelf zoveel moeite doen ( vele trainingen en volgen powermove les) hebben wij dit er graag voor over.

Aangezien wij dit project sterk financieren wordt dan ook van de leerlingen verwacht dat ze altijd aanwezig zijn in de lessen. Klinkt het streng? Weet dat dit zeker en vast heel leuke lessen zijn. Wij willen gewoon duidelijk en transparant zijn naar wie overweegt om zijn of haar kind hiervoor in te schrijven. Dan komt niemand voor verrassingen te staan. Eens dit duidelijk is kunnen de breakers zich nu volop focussen op hun spectaculaire en indrukwekkende powermoves mét eigen signature!

Acro, tricking & power C

Dansers van niveau C die minstens 1 andere les bij Busta Move volgen kunnen zich ook inschrijven voor “acro, tricking & power” lessen.

Wie een beetje vertrouwd is met de break scene heeft wellicht al de kamikaze sprongen gezien die sommige breakers uitvoeren op battles.

Omdat ook onze jongeren de behoefte hebben acro jumps aan te leren, willen we dat dit onder veilige omstandigheden wordt aangeleerd. Tot nu toe kon dit niet omdat we de faciliteiten hiervoor niet hadden. De turnzalen in Iham en Gymnopolis zijn spijtig genoeg altijd bezet maar na vele jaren hebben we nu wel anderhalf uur kunnen reserveren in een grote, spiksplinternieuwe turnzaal die zelfs beter is! We moeten er wel voor uitwijken naar Hofstade, maar het is absoluut de moeite!

We kunnen daar gebruik maken van de tumbling baan, de valkuil, de trampolines en de carré om volop te experimenteren met salto’s en moves die meer risicovol zijn. Op de carré kunnen we dan ook de vinyl uitrollen om powermoves en blow ups te trainen waarbij de angst om te vallen grotendeels wordt weggenomen door de schokabsorptie. De vering zorgt voor hogere explosiviteit waardoor bewegingen/rotaties vlotter en sneller kunnen worden uitgevoerd. Zo kan angst makkelijker overwonnen worden en is de overstap naar harde vloer kleiner. De lessen worden gegeven door voormalig Belgisch kampioen en topsport gymnast Michaël Priëels.

Lesgevers Niveau C

Michaël Priëels

Michaël (aka Pirroman) is de hoofdtrainer en oprichter van Busta Move. In die rol stelt hij de functieprofielen op en volgt hij alle trainers op. Uiteraard is hij ook zelf trainer. Dit op alle niveaus: van de mini breakers tot de specialisatielessen in niveau D.

Maarten Vinck

Maarten (aka Martino aka “the man of a thousand moves”) is al jaren een vaste waarde binnen ons trainersteam. Hij heeft een mooie, algemene basis en geeft daarom een allround les. Ook op technisch vlak is hij heel sterk en daarom is hij de uitgelezen persoon voor de powermove lessen.

Share This