Wat is Busta Move?
Busta Move vzw promoot Urban Dance, Sports & Culture.
We organiseren workshops, kampen, sportdagen, shows en (kinder)animatie voor uiteenlopende urban stijlen. Dat kan gaan van tricking, parkour, graffiti, hiphop, breakdance en freerunning
In de vaste, wekelijkse lessen ligt het zwaartepunt bij freerunning en breakdance. De correcte termen zijn eigenlijk: breaking, bboying of bgirling.
Onder leiding van Michaël Priëels (aka Pirroman) is de Mechelse breaking scene anno 2019 uitgegroeid tot de grootste in België met vele honderden enthousiaste bboys en bgirls uit alle windstreken van Vlaanderen.
Ontstaan van Busta Move
Michaël Prieels, aka Pirroman, richtte in 2001 de breakdance crew Flash Family op. Daaruit is later Busta Move ontstaan. Bij Flash Family lag de klemtoon al op “Family” met veel aandacht voor bboys, bgirls en bkids. Het mocht geen mannelijk onderonsje worden zoals het bij veel andere crews in die tijd het geval was. Vanaf de start lag de focus op de ontwikkeling van een kids scene. Dat was zo goed als onbestaande begin jaren 2000. Aparte breakdance battles (competities) werden opgericht waarvan de Battle Of Honour World Finals de meest bekende is. Die heeft ons kleine België een ongeziene spotlight gegeven én ons landje op de wereldkaart gezet.
Waar willen we naartoe?
De battle Of Honour World Final is maar één van de niet te missen battles. Deze liggen in het verlengde van onze progressieve visie om de status quo in ons land te doorbreken. We willen vooruitgang boeken als het gaat over didactiek, pedagogie, (jury) ethiek en opleidingen voor zowel kinderen als trainers.
Busta Move wil een protagonistenrol op deze domeinen blijven vervullen en in de Belgische breakdance scene een benchmark zijn voor andere breakdance crews en organisaties. Door zelfreflectie op zowel individueel als teamniveau wordt de werking continu onder de loep genomen en streven we naar verbeteringen. Wij staan dan ook open voor constructieve feedback die helpt onze werking waar nodig bij te sturen.
Ook zin om eens te komen testen?
Wil je weten of het iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan eens komen meedraaien. Het is helemaal gratis, maar we vragen wel om je even aan te melden via de website.